Welkom bij "De Uitspanning" Bed&Breakfast in Nieuwpoort

Omgeving

paard & wagen

Vanuit Nieuwpoort kunt u de Alblasserwaard (en Vijfheerenlanden) gaan verkennen op de manier die u het prettigst vindt, wandelend, fietsend of eventueel per draagvleugelboot. In deze streek treft u alle facetten die het rivierenland zo boeiend maken: de ongeschonden natuur met rijke flora en fauna, wolkenluchten en water, knotwilgen en molens, uitgestrekte weiden met grazend vee, historische boerderijen in lintbebouwing, lieflijke dorpjes aan dijken en rivieren waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan met vele historische bezienswaardigheden.

Tijdens uw ontdekkingstocht bestaan er diverse mogelijkheden om ambachtelijke bedrijven te bezoeken, zoals een kaasmakerij, een struisvogelboerderij, het mooiste erf van Zuid-Holland, een graanmolen en nog veel meer.

Deze streek is ideaal voor een aantal afwisselende fiets- wandel- en kanotochten. De provincie Zuid-Holland zet zich in voor een goed 'groen netwerk' samen met andere organisaties in het gebied. Zo zijn er nieuwe natuurpaden uitgezet; dit zijn wandelroutes van 5 tot 10 km die veel aandacht hebben voor de natuur langs de route (verkrijgbaar bij VVV kantoren). Voorts bestaan er diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes en vanaf begin 2000 zijn er ook bewegwijzerde kanoroutes door de streek.
winterlandschap

Als Koning Winter haar intrede heeft gedaan, bestaat de mogelijkheid om schaatstochten te maken door de Alblasserwaard (routes 25, 50 en 70 km).